Si det med video!

avIngrid Dyrnes
28 januar 2016

Bruk av video har ”plutselig” blitt en av de viktigste måtene å kommunisere og markedsføre seg på på nett. Både brukere, Facebook og Google foretrekker bruk av video i markedsføring. Det er faktisk slik at om du har video på nettsiden din, så hjelper det på din rangering hos Google. Ikke bare fordi du har videoinnhold på nettsiden, men også fordi brukerne foretrekker dette – og da er du relevant.

Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, så hvor mye sier ikke da en video?

Bruk av video har « plutselig» blitt en av de viktigste måtene å kommunisere og markedsføre seg på på nett. Både brukere, Facebook og Google foretrekker bruk av video i markedsføring. Det er faktisk slik at om du har video på nettsiden din, så hjelper det på din rangering hos Google. Ikke bare fordi du har videoinnhold på nettsiden, men også fordi brukerne foretrekker dette – og da er du relevant.

Facebook belønner deg med økt rekkevidde i nyhetsstrømmen om du laster opp videoer. Du når ut til flere med video enn med bruk av kun bilde og tekst uten å måtte betale for det. På YouTube spilles det av rundt 4 milliarder videoer hver eneste dag, og det lastes opp over 300 timer med ny video hvert minutt! Levende bilder fenger og det å få lagd en filmsnutt trenger ikke lenger å koste skjorta. Så er det noe å vente på…? Snurr film!. Her har vi plukket ut noen filmer vi har fått lagd for kundene våre:

Kan humor selge boliger?

Markedsføring av boliger er ganske tradisjonelt tør vi å påstå. Så det å våge å gjøre noe som er litt annerledes er både en risiko og en gylden mulighet til å skape en differensieringsfaktor. Vi har vært med fra starten av på å posisjonere boligprosjektet Grilstad Marina, en by på vannet. Og nærmere fjorden enn Grilstad Marina kommer du neppe i Trondheim. Fjordnærheten og de høye ambisjonene for prosjektet kokte vi sammen og fikk laget to filmer med tittel «Drømmen om havet» og «Drømmen om havet 2». Dette er storproduksjonsfilmer hvor alt er iscenesatt med en god dose overdrivelser. Hovedpersonen er en dagdrømmer som drømmer om et liv ved havet, men våkner opp og befinner seg hjemme i sin litt kjipe leilighet hvor han blir tatt på fersken av kjæresten sin.

All you knit is love!

For Norsk Flid Husfliden lagde vi en skikkelig feelgood-film hvor hjemmehygge og strikkeglede var viktige stikkord. Denne filmen skulle i hovedsak bygge merkevaren Norsk Flid Husfliden og skape strikkelyst.

Vi målrettet filmen mot nordmenn med interesse for nettopp strikking og venner av de som allerede fulgte Norsk Flid Husfliden på Facebook. 180 143 personer så videoannonsen, videoen fikk 78 915 avspillinger, fikk 178 delinger og førte til 167 nye følgere på Facebooksiden.

 

Trenger du hjelp til å spille inn en video eller bare vil ha noen å diskutere temaet med, ta gjerne kontakt med oss!