Bennettfolk: Møt Tom

23 november 2016

Det nyeste tilskuddet i Bennettfamilien er Tom Schneider, vår rykende ferske webutvikler. Han flyttet til Norge sammen med kone og barn for bare ett år siden, og med seg i kofferten hadde han en lang og spennende bakgrunn som vi rett og slett ikke kunne si nei til!

Tom er blant annet utdannet ingeniør i Medieteknologi fra Technical University Ilmenau i Tyskland, som er et studie mellom digital teknologi, økonomi og kreative fag. Av steder han har jobbet så kan vi blant annet nevne det internasjonale reklamebyrået Geometry Global, hos Volkswagen i avdelingen «Human Machine Interface» og i tillegg har han arbeidet selvstendig som teknisk konsulent i 7 år. Vi tok en liten prat med Tom slik at alle andre også kan bli litt bedre kjent med han!

Tom, hva var det som fikk deg til å flytte helt til bittelille Norge?

Det var faktisk litt tilfeldig! Norge er et land kona mi og jeg hadde snakket om å reise til lenge, og når vi gikk inn i fødselspermisjon var det ikke et spørsmål lengre. Vi leide boplass via AirBnB og bare dro avgårde. To uker ble plutselig til to måneder, og når permisjonen gikk ut bestemte vi oss bare for å bli. Vi hadde ikke jobb eller noen ting, men det var så utrolig hyggelig å bo der vi bodde ute på Fosen, så vi klarte bare ikke å dra tilbake.

Veldig spontant gjort, altså! Hva synes du er det beste med Trondheim så langt da?

Trondheim er en dynamisk by, det skjer ting hele tiden. Med NTNU er det også et høyt fokus på teknologi og utvikling, noe jeg liker veldig godt. Jeg jobbet litt på biblioteket på universitetet i starten bare for å møte litt folk og for å få innblikk i byen. Det er jeg veldig glad for, for det hjalp meg med både språket og det å komme litt inn i varmen i byen!

Ja, for du har jo en ganske så teknisk bakgrunn, du har blant annet jobbet hos Volkswagen. Kan du si litt om det?

Ja, eller jeg jobbet i et datterselskap av Volkswagen i avdelingen "Human Machine Interface", som grensensnittutvikler, med display- og infotainmentapplikasjoner. Jeg jobbet blant annet med et ganske spesielt prosjekt, nemlig en HMI-serieutvikling for MIELE kjøkkenmaskiner. Ved siden av koding jobbet vi også mye med testing og integrasjon, som man må når en programvare skal bygges inn i et apparat.

Videre gikk du over til reklamebyrået Geometry Global, hva var rollen din der?

Der jobbet jeg med teknisk prosjektstyrelse, som innebærer alt fra dialog med kunden, rådgivning, lage kravspesifikasjoner, skrive tilbud til å gjennomse koder. En ganske teknisk stilling. I hovedsak dreide det seg om større prosjekter for Volkswagen, blant annet hjemmesiden og bruktbilplattformen deres.

Det er noen spennende jobber du har hatt altså! Men hvordan har det vært å begynne å jobbe i et helt nytt land?

Jo, det er jo noe nytt! Den største forskjellen er kanskje måten vi jobber på. Her i Norge går mye mer over muntlig kommunikasjon, og vi jobber nok litt mer dynamisk og pragmatisk. I Tyskland går ting litt langsommere og vi baserer oss i stor grad på skriftlige dokumenter, høy grad av struktur og lengre prosesser. Her i Norge virker det som om alle som er involvert i en kunde eller et prosjekt har mer innsikt i helheten, og vi deler mer av prosjektene med hverandre. Man føler seg mye mer inkludert! I Tyskland er nok rollene mer individualisert, vil jeg si.

Og hva synes du er det beste med Bennett så langt da?

Folket som jobber her, som du merker at trives veldig godt. Det smitter over. Det viktigste er faktisk å trives, det å komme på jobb og glede seg til resten av dagen. Jeg må jo si at jeg ble veldig glad når jeg fikk denne jobben!

Det er veldig trivelig da! Vi er glade for å ha deg her. Og, du holder jo litt på med musikkproduksjon, har du noen spennende prosjekter på gang der?

Hehe! Ja, jeg produserer musikk. Nå er jeg inne i en fase der jeg må vurdere litt hvilken retning jeg skal ta. Har produsert litt ambient og litt drum and bass. Jeg må rett og slett bare eksperimentere litt fremover, så ser vi hva det blir til.

Når får vi andre høre litt av musikken din tror du?

Dere kan få lenken til siden der mye av musikken ligger, så er det bare å høre i vei! 

http://www.klangecht.com/audio

Til slutt må vi nesten ta noen litt mer alvorlige spørsmål. Her får du ikke tenke, bare svare:


1:  Hvis du måtte velge, ville du hatt Kongens nyttårstale som undertekst på alt du ser på TV/ kino, eller bake 30 lussekatter hver onsdag i 5 år?

Hva? Nei, det må bli å bake de der lussekattene tror jeg.

2: Hvis en person i Bennett skulle fått lov til å slå deg i ansiktet, hvem ville det vært?

Hmm. Christel!

3: Her må du også velge en av alternativene: Ville du fått gjeller i 2 timer på et uvisst tidspunkt i uken, eller være en høne hver mandag?

Her velger jeg gjeller tror jeg! Fisk over fugl.

Vi takker for praten og ønsker Tom velkommen inn i Bennettfamilien! Ønsker du å vite mer om Tom kan du gjerne sende han en mail på tom@bennett.no.